(VIDEO) IMA IH SAMO PET NA CELOM SVETU: Kod obala Aljaske usnimljen beli kit ubica!

Autor: Telegraf, Republika

Razonoda

20.08.2020

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedaleko od obala Australije usnimljen je beli kit ubica. Ovaj beli mužjak orke je, kako se veruje, jedan od svega pet koliko ih postoji na svetu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

On je usnimljen 7. avgusta kako pliva sa još nekoliko orka kitova, a veruje se da je star svega dve godine. Kit, kojeg su nazvali Tluk, usnimljen je zapadno od Petersburga.

- Prvo smo primetili peraje. Međutim, kada kit jednom ponovo zaroni teško ga je pratiti, ali to sada nije bio slučaj. Dok su druge orke bile nevidljive on je blještao i na deset metara dubine - rekao je vlasnik broda Sea Adventures, koji je vodio turu kada su naišli na retkog morskog lepotana.

Beli kitovi su veoma retki, a koža im je bela zbog retkog stanja koje se zove leucizam, zbog kojeg ćelije kože gube pigmentaciju. Mnogi ovo stanje pogrešno porede sa albinizmom, u kojem dolazi do potpunog gubitka pigmenta, uključujući i oči.

Veruje se da na svetu postoji svega pet ovakvih jedinki, a stručnjaci se nadaju da ih ima bar još toliko, ali da nikad nisu viđene.

Tluk je do sada viđen u blizini Britanske Kolumbije, ali nikad kod obala Aljaske.

Snimak ovog neobičnog lepotana napravila je Stefani Hejes i snimak je postavila na svoj Instagram profil.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading