ĐAČKA ZAKLETVA IZ 1914. IZAZVALA BURU NA MREŽAMA: Mnogi se zalažu da se ponovo vrati u škole

Autor:

Razonoda

27.07.2020

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama pojavio se tekst đačke zakletve iz daleke 1914. godine koji je izazvao pravo oduševljenje među ljudima. Mnogi od njih su čak poželeli da se ova zakletva vrati u savremeni sistem obrazovanja.

RepublikaFoto: youtube.com/Jovana Maletic
Foto:Ilustracija

Tekst se pojavio na fejsbuk stranici portala "Opanak" i on glasi:

- Zaklinjem se da neću uništiti drveće i obećavam da neću pljuvati po podu i u školi, ni u kući, ni na putu, dajem reč de neću kvariti ograde i nanositi kvar građevinama, nikad neću bacati hartije ili ma kakvo đubre na ulici, biću uvek učtiv, štitiću ptice, braniću tuđu svojinu onako kako bih želeo da drugi brani moju, obećavam da ću biti iskren i pošten građanin,

 

 

Brojni komentatori ovog teksta složili su se u tome da bi zakletvu trebalo vratiti u škole, a neki su posumnjali u verodostojnost dokumenta.

 

 

 

- Ovo treba ponovo vratiti u školu", glasi jedan od komentara, dok su mnogi primetili da je zakletva napisana na latinici pa su posumnjali u njenu verodostojnost. Međutim, drugi kažu da je prekucana pa da je zato na ovom pismu. "Aman, ljudi, šta ste se uhvatili kako je napisano. Promislite šta je napisano. Dokle ćemo uništavati sve oko nas? - glasili su komentari korisnika društvenih mreža.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading