Znate li koliko danas košta jedan PIKASO, ili REMBRANT! Toliko da sa tim novcem moete obezbediti nekoliko generacija potomaka

Autor: Tanjug, Republika

Razonoda

23.07.2020

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aukcijska kuća Sotebis u utorak će održati prvu licitaciju uživo od izbijanja epidemije korona virusa u Londonu, na kojoj će se, između ostalog, naći i radovi Rembranta, Miroa i Pikasa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Na aukciji će biti ponuđen 71 rad iz pola milenijuma evropske istorije umetnosti, od renesanse do evropske avangarde, prenosi Rojters.


Rembrantova slika je autoportret umetnika kao mladića, jedan od samo tri koja su ostala u privatnom posedu. Očekivana cena je od 13 do 18 miliona evra. Jedna od Miroovih snolikih slika, Žena sa crvenim šeširom iz 1927. godine, prikazuje ženu na upečatljivoj plavoj pozadini, namerno zatamnjenoj. Procenjena je na 22-33 miliona evra.

Pikasov rad je zavodljiv crtež njegove ljubavnice Mari-Terez Valter pod nazivom Usnula žena. U ugljenu na natopljenom platnu vide se njeno zaobljeno lice, ruke i usne, ali njeno telo se samo nazire. Procenjena cena: 7-10 miliona evra.
Foto: instagram.com/artcreate_freespirit

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading