Privucite novac u svoj dom: Sa OVIM biljkama u kući postaćete MILIONER!

Autor:

Razonoda

08.07.2020

04:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema feng-šuiju, bujne i zelene biljke neutrališu negativnu energiju, dok, s druge strane, privlače blagostanje i novac.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naime, prema drevnom verovanju, drvce novca u kući utiče na radnu sposobnost vlasnika, ali i na uvećavanje njegovih prihoda. Pogledajte koje će četiri biljke doneti novac u vaš dom.

Kineski dolar (Pilea peperomioides)

Kineski dolar uzgaja se kao sobna biljka. Potiče iz Kine, ali su je razni entuzijasti proširili na ceo svet, a najpopularnija je u skandinavskim zemljama. Iako dolazi iz planinskih područja, zima joj teško pada, pa ako je držite na terasi, obavezno je unesite već u jesen. Zahteva često zalivanje, voli svetlost, ali je nikako ne držite direktno na suncu.

Krasula (Crassula ovata)

Poreklom je iz Južne Afrike, a naziv je dobila po listovima ovalnog oblika, koji podsećaju na kovanicu novca, pa je shodno tome najpoznatija biljka koja donosi bogatstvo. Listovi krasule su mesnati i skladište vodu tako da ova biljka zahteva zimsko mirovanje, što znači da bi trebalo da je zalijete dva puta tokom cele zime, dok u letnjem periodu zahteva češće zalivanje.

Žaba simbol novca

RepublikaFoto: pixabay.com

Postoji više vrsta ove srećne figure, ali je najdelotvornija žaba sa tri stopala koja drži novčić u ustima. Postavite žabu u blizinu ulaznih vrata, glave okrenute ka unutra, ali najbolju energiju privlači ako je čuvate u dnevnoj sobi. Nikako je ne okrećite ka izlazu jer to simbolizuje da novac samo izlazi iz doma.

Krasula cveta tokom zime, pa sve do proleća, i to sitnim belim cvetovima. Vodite računa, temperatura u prostoru gde držite biljku ne sme da pada ispod nule jer će se biljka smrznuti (idealna temperatura je oko 10 stepeni).

Zlatna puzavica (Epipremnum aureum)

Zlatnu puzavicu je milina gajiti. Potrebna joj je minimalna nega, a raste vrlo brzo. Potiče iz zemalja Dalekog istoka, a prema verovanju, takođe privlači bogatstvo. Ona ne voli tamna mesta, ali nije ljubitelj ni direktne sunčeve svetlosti. Zlatna puzavica je specifična po tome što ima mali koren, pa ako je prekomerno zalivate, može vrlo lako da dođe do truljenja, zato je umerenost kod ove biljke ključna reč.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Pahira (Pachira aquatica)

Ova biljka naziva se još i drvo novca i potiče iz tropskih močvarnih područja Srednje i Južne Amerike, gde raste kao drvo koje može dostić i visinu od čak 18 metara. Međutim, u kućnim uslovima njena visina kreće se od 60 centimetara do dva metra.

Cveta nakon tri godine, voli svetla mesta, gde sunčeva svetlost ne pada direktno na nju. Idealna letnja sobna temperatura je od 16 do 24 stepena, dok zimi traži minimalnu temperatura do 14°C. Preporuka je da se zaliva ustajalom vodom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading