OPREZ! Akvarijum privlači nesreću i nemaštinu ako ga držite u ovim delovima kuće

Autor:

Razonoda

30.06.2020

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Previše vode donosi neodlučnost, ali njen nedostatak može da unese nemaštinu! Zato feng-šui stručnjaci smatraju da vodenu energiju treba aktivirati u domu bilo pomoću predmeta koji će simbolizovati ovaj element, bilo da se odlučite za fontanu ili akvarijum u kući.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Osim pažljivo odabranog mesta gde će energija vode cirkulisati, vodite računa da vam je voda uvek bistra! Ako se odlučite za akvarijum, morate redovno da ga održavate i čistite da ne biste ugrožavali život ribicama - svaka promena u akvarijumu ili kod ribica nagoveštava i promene u vašem životu. Zapamtite, ribice su hipersenzitivne i mogu da najave turbulentan period.

Stručnjaci za drevnu kinesku veštinu savetuju da na ovih pet mesta nikako ne držite akvarijum, posude sa vodom, fontane, jezerca, vaze, ali ni slike koje simbolizuju vodu.

Voda u spavaćoj sobi

Stručnjaci tvrde da vam čaša s vodom na noćnom ormariću jedino neće naštetiti, sve ostalo je zabranjeno! Naime, voda u sobi gde spavate šteti zdravlju i skladnim bračnim odnosima. Nije poželjno čak niti postavljanje slike s motivom vode u spavaćoj sobi, a kamoli fontana ili akvarijum.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Voda sa desne strane ulaznih vrata

Prema feng-šui pravilu, fontanu, vodopad ili akvarijum trebalo bi da držite sa leve strane ulaznih vrata, nikako sa desne. Voda mora da teče ka domu, a ne od njega i neka bude udaljena nekoliko metara od ulaznih vrata. Dakle, ukoliko vam se vodeni element nađe sa desne strane ulaznih vrata, doneće vam mnoge nepovoljnosti na polju bračnih odnosa, preljubu, ali i lošu reputaciju, zato predupredite problem i premestite vodu iz tog dela kuće.

Idealno mesto za akvarijum

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Pogledajte u kojim prostorijama akvarijum pokreće zdravlje i bogatstvo, ali i ojačava partnerske veze

  • ZDRAVLJE Ako je potrebno poboljšati zdravlje ukućana, najbolje je akvarijum postaviti u sredinu stana, koja je vezana za zdravlje i blagostanje
  • NOVAC Ulazna vrata ili jugoistok predviđena su za novac, ali vodite računa koje vrste ribica ćete staviti u akvarijum
  • KARIJERA Da biste doneli prosperitet u karijeru ili tražite novi posao, onda stavite akvarijum u severni deo stana
  • LJUBAV Mesto za ljubav i partnerstvo je na jugozapadnom delu doma. Ako želite da pojačate partnerstvo ili brak, postavite akvarijum ovde

Voda iza leđa

Dok sedate, radite, odmarate se, akvarijum, slike sa motivima vode ili fontana nikako ne bi trebalo da vam se nađu iza leđa. Ne odnosi se na slavine i vaze.

Takođe, isto upozorenje je i za potok ili reku koja proteče iza vaše kuće, kao i za jezerce ili fontanu. Ovako locirana voda donosi vam nesreću u vidu izdaje na poslovnom i privatnom planu od ljudi od kojih biste to najmanje očekivali.

Prljava i ustajala voda

Prljava, ustajala ili zamućena voda koja može da se nađe u akvarijumu ukoliko ga niste čistili ili vazi sa uvelim cvećem mora hitno da bude uklonjena!
Takođe, obična čaša vode koju ste spustili na neko neuobičajeno mesto, na primer na policu za knjige, i zaboravili na nju skuplja prašinu i privlači nesreću.

Voda ispod stepenica

Vaze s cvećem, vodeni aranžmani, akvarijumi, sobne fontane mogu da budu idealna dekoracija za prazan prostor ispod stepenica, ali ujedno i najveća greška, kažu feng-šui stručnjaci. Naime, hodajući stepenicama, gazite po simbolima bogatstva i blagostanja i time ih omalovažavate.
Osim toga voda ispod stepenica direktno utiče na plodnost i sreću dece, ali i na povećanje finansijske štete.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading