Šavasana joga uklanja stres i donosi mir, a nije potreban nikakav napor

Autor:

Razonoda

25.06.2020

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šavasana joga je najbolji način da završite naporan dan pun obaveza i strestnih situacija. Ovaj položaj ne zahteva nikakvu fizičku aktivnost niti napor, a predstavlja jedan od najefikasnijih načina da se izbegne stres i dosegne neophodan mir.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pincip šavasane jeste potpuno uživanje u trenutku, prepuštanje momentu i izbegavanje bilo kakvog pritiska iz spoljnog sveta. Kroz ovaj položaj spoznajte svet i otkrijte da imate pravo da u svom životu budete bez očekivanja, bez ambicija, bez želja, da budete jednostavno svoji.

Ovaj položaj se izvodi vrlo jednostavno. Potrebno je da nađete zgodno, tiho mesto, gde možete leći na leđa, blago raširite noge i ruke položite pored tela. Kada ste na podu, zbog osećaja sigurnosti preko sebe možete prebaciti neko lagano ćebe i oči prekriti maskom kako biste bili u potpunom mraku. Opustite trbuh, a noge i ruke lagano rolajte o pod kako bi ste izbacili svu napetost iz mišića. 

Vrlo je važno da tokom ovog položaja glavu držite pravo i pokušate da opustite bradu. A da bi utihnuli um, dišite duboko, polako udahnite vazduh, zatim malo zadržite dah, pa izdahnite. Ukoliko vam se razne misli motaju po glavi, nemojte da očajavate, trudite se da sve to posmatrate sa strane. Na brige i probleme gledajte tako kao da su oni nešto što je izvan vas. 

Ovaj položaj, iako nije fizički zahtevan traži smiren i koncentrisan um, zato je potrebno da šavasanu izvodite svakodnevno i primetićete neverovatan progres. Bićete smireniji i opušteniji, bolje ćete se osećati i steći ćete utisak da u svoj punoći osećate život oko vas.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading