Šalabajzer, andrmolja i tutumrak: Ovo su neke od NAJSMEŠNIJIH reči u srpskom jeziku! Znate li šta znače?

Autor: Republika

Razonoda

20.06.2020

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo da smešno zvuče ili imaju smešno značenje, da se čudno izgovaraju ili teško objašnjavaju, srpski jezik ih je pun. Komplikovane su nekad da se izgovore, a još komplikovanije da se objasne, pogotovo strancima. Neke su nove, a neke su još naše bake i deke uveliko koristili...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Bilo kako bilo, imamo bogat i prebogat jezik, koji nam je podario, između ostalog i ovih 6 smešnih, čudnih i zanimljivih...

Tutumrak

Zvaničan opis ove reči glasi: čovek koji kada progovori, bolje da to nije ni učinio.

Zjala

Neke male, mistične stvari koje se hvataju kad je dosadno, ali do sada nije poznato ni kako one izgledaju, ni čime se love, ni gde ih ima, a posebno ne znamo nikoga ko ih je uhvatio.

Frcokla

Osoba sa kovrdžavom kosom, magda se ponekad direktno odnosi na kovrdže.

Papadać

Malecka peščana dlakava muva, čiji ubod višestruko jače boli od uboda obične muve.

Andrmolja

Može da se kaže i drangulija, a u množini, -andrmolje-, odnosi se obično na mnoštvo sitnih stvari, koje su obično na stolu ili na podu.

Šalabajzer

U narodu, epitet -šalabajzera- dobija onaj koji ne radi svoj posao kako treba i koji voli da živi lagodno, ne razmišljajući o eventualnim posledicama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading