(VIDEO) Jeziv prizor snimljen u Australiji: Zelena užarena kugla "pocepala" nebo!

Autor: Republika

Razonoda

17.06.2020

06:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zelenkasta vatrena kugla "pocepala" je nebo iznad Australije, potpuno iznenadivši ljude koji su se zatekli napolju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Objekat na nebu se pojavio oko jedan ujutru po lokalnom vremenu iznad oblasti Pilbara u državi Zapadna Australija, ali su ga videli i stanovnici Severne Teritorije i Južne Australije, objavio je Ej-Bi-Si.

Poreklo objekta tek treba da bude utvrđeno, ali stručnjaci veruju da je prirodni fenomen.

Vatrena kugla se dugo zadržala na nebu, o čemu svedoče brojni snimci posmatrača.

Nebeski svod blještao je sablasnim nijansama zelene i plave boje. Glen Negl, naučnik u SCIRO-Nasa stanici u Kanberi, rekao je da je boja najverovatnije uzrokovana visokim sadržajem gvožđa u objektu.

Stručnjaci smatraju da se radi o prirodnom fenomenu zbog čiste i jake linije koju je objekat ostavljao za sobom, jer kada su u pitanju drugi objekti poput svemirskog otpada ili satelita koji sagoreva, njihov trag je često isprekidan i vide se varničenja od neravnomernog sagorevanja delova, prenosi RTS.

Iako svakako spektakularan i pomalo zastrašujuć prizor, meteori su prilično česti. Oko 500 meteorita svake godine padne na površinu, a daleko veći broj meteora sagori u atmosferi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading