(FOTO) NAJPOZNATIJA SVINJA NA SVETU postala DRŽAVNO PITANJE u Kanadi

Autor: b92.net, Republika

Razonoda

19.10.2017

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najpoznatija svinja na svetu, Ester, pre nekoliko dana je završila kod veterinara. Imala je napad i njeni vlasnici, Derek Valter i Stiv Dženkins su je odveli kod najboljih su veterinara u Kanadi, u kojoj trenutno žive.

RepublikaFoto: facebook.com/Esther the Wonder Pig
Najpoznatija svinja na svetu

Nijedan nalaz do sada nije pokazao da sa njenim zdravljem nešto ne valja, ali Ester definitivno nije dobro. Veterinari kod kojih je trenutno smeštena nemaju svu potrebnu opremu, pa bi ona trebalo da otputuje u Njujork, na Univerzitet Kornel, gde mogu da se obavie sva ispitivanja. 

- Ona bi, posle pregleda morala da bude u karantinu tri nedelje, pre nego što se vrati kući. Takvi su propisi. Morala bi da bude odvojena od nas i sasvim sama. Iako je stanovnica azila u Kempbevilu koje nosi njeno ime "Happily Ever Esther Farm Sanctuary", i važan član naše porodice, pred zakonom je ona stoka za ishranu - kažu Derek i Stiv.

Ester je za sada dobro, i samo ponekad u toku dana je muče bolovi. Najteže joj pada to što ne može da jede koliko bi želela. 

 

 


Ona uopšte nije svesna prašine koju je podigla. Derek i Stiv traže da se Ester ne tretira kao životinja za hranu, već kao ljubimac, i da im se dozvoli da budu sa njom za vreme tronedeljne izolacije.

 

 

Oni su zbog toga pokrenuli onlajn peticiju, koju je do sada potpisalo 75.000 ljudi. Derek i Stiv će peticiju poslati premijeru Kanade Džastinu Trudou i predsedniku državne Inspekcije za hranu Polu Gloveru. 

 

 


U njoj traže samo jedno: da kada Ester završi sa ispitivnajima i mogućim terapijama, ne mora da provede tri nedelje u izolaciji od onih koje poznaje i voli zbog propisa koji u njoj vide samo hranu, a ne voljeno biće.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading