Mudar potez ili greška? Istraživanje pokazalo da li je pametno nositi slike dece u novčaniku!

Autor: direktno.rs, Republika

Razonoda

01.06.2020

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi znamo kako ponosni roditelji vole da imaju sliku svog mališana u novčaniku. Da ne spominjemo ponosne bake, deke, tetke i kume. Ali da li se isplati držati ovu sliku u novčaniku?

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Jedno istraživanje je dokazalo da je to vrlo mudar potez. Pogotovo ako su deca na fotografiji simpatična i mala.

Pa u čemu je trik? Ova slika će vam izuzetno poslužiti ako izgubite novčanik. Što je, generalno gledano, jedna od najgorih stvari koja može da vam dogodi.

Ako izgubite novčanik morate da blokirate sve kartice, morate ponovo da vadite lična dokumenta, a na sve to ste još izgubili novac koji ste napornim radom stekli.

Ali, kako otkriva jedno istraživanje, ako imate sliku deteta ili bebe u novčaniku veće su verovatnoće da vam se novčanik vrati.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Profesor Ričard Viseman sa Univerziteta u Hertfordšireu sa svojim timom je "izgubio" 240 novčanika širom Edinburga. Kada su mu novčanici vraćeni pitao je poštene pronalazače zašto su mu vratili novčanik.

U novčanicima su bile slike beba, kućnih ljubimaca, slike članova porodice ili starijeg para, a bilo je i novčanika bez slika.

Ispostavilo se da su uglavnom vraćeni novčanici sa slikom beba. 88 odsto novčanika sa slikom bebe je vraćeno u poređenju sa samo 15 odsto novčanika u kojima nije bilo slike.

Pronalazači su takođe vratili 53 odsto novčanika sa kućnim ljubimcima i 48 odsto novčanika sa slikom cele porodice. Stariji ljudi su ovde bili izloženi diskriminaciji, jer su novčanici sa slikom starijeg para vraćeni samo u 28 odsto slučajeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading