Probajte američku vojnu metodu za uspavljivanje

Autor: vecernji.hr

Razonoda

11.05.2020

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muči li vas nesanica? Probajte metodu kojom se uspavljuju američki vojnici. Pravilna ishrana i dovoljna količina fizičke aktivnosti ne znače ništa ako naš organizam ne dobija dovoljno sna.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Američka vojska za svoje je vojnike osmislila intenzivan način uspavljivanja kako bi uspeli dobiti odmora čak i u najgorim situacijama poput onih kada ne mogu napustiti bojno polje, a san im je preko potreban.

Lloyd Bud Winter u svojoj knjizi - Relax and Win: Championship Performance - opisao je ovaj specifičan način koji ne mora biti rezerviran samo za vojnike jer ga mogu praktikovati baš svi, a sastoji se od samo četiri laka koraka.

1. Opustite mišiće svoga lica uključujući i jezik i vilicu. Ne zaboravite ni na mišiće oko očiju.

2. Ramena opustite prema nazad koliko god možete, a neka ih prate i vaše ruke koje ćete opustiti jednu po jednu.

3. Izdahnite opuštajući svoje grudi, a odmah nakon toga opustite i noge počevši od butina pa sve do stopala.

4. Onda, provedite 10 sekundi za vreme kojih ćete razbistriti um pre nego što zamislite jednu od ove tri posebno osmišljene situacije: Ležite u kanuu na mirnom jezeru i ne vidite ništa osim bistrog plavog neba iznad sebe Ležite u crnoj visećoj mreži za ležanje u potpuno crnoj prostoriji. Desetak sekundi neprestano ponavljate kako morate prestati razmišljati.

Ova metoda uspavljivanja samog sebe možda na prvi pogled zvuči banalno, ali njen autor tvrdi kako funkcioniše kod 96 posto ljudi nakon samo 6 nedelja vežbe.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading