Vanvremenska definicija ljubavi! Na današnji dan rođen je Meša Selimović, a ovo je njegov najlepši citat!

Autor: ddl.rs, Republika

Razonoda

26.04.2020

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan, pre 110 godina rođen je Meša Selimović, poznati jugoslovenski pisac, koji je našoj generaciji poznat kao "školska lektira", a tu su i brojne nagrade koje svedoče o njegovom uspehu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Meša Selimović je kroz nekoliko rečenica dao definisao ljubav, a u nastavku možete i vi pročitati:

- Shvatićeš devojčice moja... Ne stari se uz onog kog si najviše voljela i koji te najviše voleo... Jednog dana, biće ti jasno da se stari uz onog čije je poštovanje tebe kao žene bilo iste jačine kao i ljubav koju je prema tebi osećao. Onaj koji te poštuje ne laže, ne vara i ne ostavlja samu nikad. On je tvoja podrška, tvoje rame za plakanje kad dođu teški dani. Svi lepi, zgodni i mladi padnu u senu kad upoznaš njega prosečnog sa posebnim karakterom i poštovanjem velikim prema tebi. Poštovanje je to koje ide rame uz rame sa "Volim te". Ne idu nit lepota nit zgodnoća, nit sve ostale nebitne stvari... Jedina prava ljubav je ona u kojoj je poštovanje prisutno od prvog do zadnjeg daha... - samo je deo iz romana "Derviš i smrt".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading