KORONA JE TEK POČETAK: Da li je PANDEMIJA jedna od 10 BIBLIJSKIH POŠASTI?

Autor:

Razonoda

10.04.2020

06:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pandemija korone trenutno pustoši našu planetu, i iako se svi nadamo da će se uskoro završiti, neki pak tvrde da je ovo samo uvod u poslednje dane.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Početak stradanja, Matej 24:3-8. Požari u Australiji, koronavirus, zemljotresi na čudnim mestima, povećan broj ubistava širom sveta, porast broja gladnih... A neki se podsmevaju Knjizi Otkrivenja #isusdolazi - naveo je jedan korisnik Tvitera.

Spomenuti odlomak Svetog pisma glasi:

"Jer će ustati narod na narod i kraljevstvo na kraljevstvo i biće gladi i zemljotresa po raznim mestima." 

Budući da se u ovom citatu ne spominje ništa što bi moglo da predstavlja pandemiju virusa, postavlja se pitanje zašto ljudi dele ove tvrdnje o kraju sveta.

Po rečima hriščanskog evangeliste Majkla Snajdera, koronavirus je jedna od deset pošasti koje trenutno vrebaju na našoj planeti.

Te pošasti su: najezde skakavaca, ekstremno bizaran šablon vremenskih promena, jedinstvene poplave, veliki zemljotresi, neobične erupcije vulkana, koronavirus, afrički svinjski grip, H1N1 svinjski grip, kao i dve vrste ptičjeg gripa H5N1i H5N8.

U članku koji je objavio "Tehnikal Politiks", Snajder je napisao:

- Odjednom su uvrnute stvari krenule da se dešavaju širom sveta. Ogromne najezde skakavaca uništavaju kompletne oblasti, ekstremno neobične oluje zbunjuju meteorologe, povećava se broj zemljotresa i vulkanskih erupcija, a pet veoma opasnih zaraza se šire svetom.

Iako ovi navodi deluju ubedljivo, trenutno ne postoji nikakav dokaz da ovakvi događaji mogu dovesti do smaka sveta.

Knjiga Otkrivanja za njih tvrdi da će se redom dešavati pred drugi dolazak Isusa Hrista.

Međutim, erupcije vulkana tokom zemljotresa i pandemija su se dešavale i u prošlosti, a svet još uvek postoji. Pored toga, smrtnost korone je previše niska da bi mogla biti okarakterisana kao "biblijska pošast".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading