Naučnici potvrdili: Ako uživate u ovakvim stvarima, vi ste pametniji od ostalih!

Autor: Republika

Razonoda

31.03.2020

06:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko volite crni humor i smejete se morbidnim šalama dok vas drugi čudno posmatraju, inteligentniji ste od ostalih, tvrde naučnici.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naime,studija Medicinskog Univerziteta iz Beča podrvrgla je ispitivanju 156 odraslih koji vole crni humor, odnosno osobama koje zasmejavaju mračnije teme poput bolesti, smrti, hendikepa ili rata., piše Big Think.

Njima su naučnici pokazali 12 crtanih filmova  popularnog nemačkog humoriste Ulija Steina u kojima su preovladavale teme smrti (50 odsto), bolesti (17 odsto) fizičkog hendikepa (25 odsto), lečenja (8 odsto), a od njih se tražilo da ocene sledeće:

  • Težinu - Koliko je teško bilo razumeti taj humor i shvatiti poantu
  • Vulgarnost - Koliko je šala vulgarna ili neukusna 
  • Iznenađenje - Koliko su bili iznenađeni poentom šale, koliko je bila neočekivana
  • Novost - Koliko im je šala nova i nepoznata
  • Interes - Koliko je zanimljiva tema
  • Sklonost - Koliko generalno vole bilo kakav humor

Ispitanici su ocenjivani za verbalnu i neverbalnu inteligenciju, poremećaje raspoloženja i agresivnost, a pokazalo se da su baš oni koji su najviše uživali u crtaćima su najinteligentniji, najobrazovaniji, najmanje problematični i najmanje agresivni među ispitanicima.

Sa druge strane, prosečni ljudi sa srednjim IQ-om retko kad uživaju u 'crnom humoru', zaključili su austrijski naučnici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading