(FOTO) Ovako izgleda životinja od koje je potekao koronavirus!

Autor: Republika

Razonoda

30.03.2020

06:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potvrđeno je da pangolini prokrijumčareni u Kinu nose viruse koji su usko povezani sa onim koji je danas zahvatio čitav svet. Trebalo bi strogo zabraniti prodaju krijumčarenih životinja na pijacama kako bi se u budućnosti smanjio rizik od epidemija, kažu naučnici.

Pangolini, ili ljuskavci, su najzastupljeniji sisari na crnom tržištu, a koriste se kao hrana i u tradicionalnoj medicini.

U novom istraživačkom radu koji je objavio časopis Nature, istraživači navode da kontakt sa ovim životinjama zahteva „oprez".

 

 

Potrebno je dodatno proučavanje pangolina u divljini kako bi se razumela njihova uloga u riziku od budućeg prenošenja na ljude, dodaju oni.

Dve grupe koronavirusa povezanih sa virusom koji je izazvao pandemiju su otkriveni kod malajskih pangolina prokrijumčarenih u Kinu, rekao je glavni istrživač doktor Tomi Lam sa Univerziteta u Hong Kongu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading