(VIDEO) Koronavirus inspirisao muzičare: Ceo svet pravi pesme o njemu!

Autor: srbijadanas.com, republika.rs

Razonoda

15.03.2020

06:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koronavirus je inspirisao i mnogobrojne pesme objavljene na video ili striming platformama i to svih žanrova, s naslovima sa više ili manje dobrog ukusa, s više ili manje obožavalaca.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Foto: Ilustracija

Etablirani dominikanski pevač Jonfrangel privukao je više od 3,4 miliona pregleda na Jutjubu s pesmom "Coronavirus" koju je objavio 9. februara.

Pevač pjesmu započinje kašljući ispružen na ležaljki hitne pomoći i potom na španskom zapeva "Pazite, stiže koronavirus".

Za razliku od te pesme koja je snimljena s popriličnim proračunom, pesma "Sega Coronavirus" snimljena je sa skromnim sredstvima na ostrvu Reunion.

Plesač JF Obin pleše u kariranoj košulji ili sedi na bolničkom krevetu sa zaštitnom maskom na licu. Reči pesme upozorenje su slušaocima. "Mali virus koji se jedva može videti upravo nas uznemirava. Jedan običan dodir, običan kašalj, može ubiti. Koronavirus je stigao, treba se zaštititi".

Striming platforme su preplavljene. Objavljene su samostalne pesme kao što su "La cumbia del coronavirus", "Mister Cumbia" ili plejliste s delima poznatih umetnika inspirisanih pandemijom kao što su "Temperature" (Temperatura) Šona Pola, "Hot N cold" (Vruć i hladan) Kejti Peri i "Don't Panic" (Ne paničarite) Koldpleja.

Većina pesama delo su nepoznatih autora, ne nužno umetnika i ne prolaze dobro kod publike, rekao je Bertrand Dikal, novinar koji prati muziku.

Ipak, Internet im omogućava da brzo dopru do publike. "Te kompozicije kreirane kod kuće vidljive su svima."

Dikal je istakao da se to već puno puta događalo kroz istoriju kada bi se dogodilo nešto značajno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading