Lekari su bili u šoku! Ova žena je medicinski fenomen: Niko nije mogao da veruje šta izbacuje iz sebe prilikom mokrenja!

Autor: Republika

Razonoda

14.03.2020

07:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je inače prvi dokumentovani medicinski slučaj osobe koja zbog fermentacije gljivica u mehuru prirodno luči alkohol prilikom mokrenja.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Medicinsko stanje, kod ove pacijentkinje, za koje lekari predlažu da se nazove "sindrom fermentacije mokraćnog mehura", slično je drugom izuzetno retkom stanju - sindromu autopivare, pri kom je dovoljno da osoba unese ugljikohidrate i da se unutar njenog probavnog sistava stvori pravi alkohol.

61-godišnja žena boravila je u bolnici Univerziteta u Pitsburgu i bila na listi čekanja za transplantaciju jetre. Lekari su sumnjali da ima problema pijenjem alkohola jer je na gotovo svim testovima mokraće stalno bila pozitivna na alkohol, piše Science Alert.

Ipak doktori su primetili da su nalazi pretraga mokraće neuobičajeni i da je 61-godišnja pacijentica izgledala trezno iako joj je u mokraći pronađenvisok nivo etanola to jest, akohola.

Takođe su analizom lekari u bolnici dodatno utvrdili da u mokraći pacijentkinje postoje velike količine glukoze i gljivica.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Tako su nastavli i proveli su dalja testiranja i ustanovili da se u njenom mehuru zbog fermentacije šećera stvara velika količina etanola. Šećer su fermentirale gljivice Candida glabrata koje se i inače nalaze u ljudskom organizmu, ali ne u takvom obimu.

Doktori su pokušali da joj uklone gljivice iz mehura, ali nisu uspeli, verovatno zbog toga što boluje i od dijabetesa.

Izveštaj o prvom slučaju stvaranja alkohola u mehuru je objavljen pod nazivom Urinary Auto-brewery Syndrome: A Case Report objavljeno je u časopisu Annals of Internal Medicine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading