Čudno da čudnije ne može! Ako stavite prst u pupak i zadržite minut, desiće se OVO!

Autor: Republika

Razonoda

07.02.2020

07:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ono što sigurno niste znali o pupku je ujedno i najčudnija stvar koju ste saznali u poslednje vreme! Naime, osećaj koji u telu nastaje kada se u pupak stavi prst i pritisne je nešto potpuno neočekivano.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

O ovom delu našeg tela se neopravdano najmanje govori, a evo šta bi sve trebalo da znamo o pupku. 

1. Pupak je zapravo ožiljak na našem telu

Formira se kada se pupčana vrpca preko koje se beba hrani dok je u majčinom stomaku, na rođenju iseče. I ostaje kao ožiljak na našem telu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

2. Oblik pupka se menja tokom života

Većina beba na rođenju ima ispupčen pupak, vremenom se njegov oblik menja, samo se kod 10 posto zadržava njegova prva verzija.

3. Menja se i pupak trudnica

Kod nekih budućih mama, u drugom stanju, pupak menaj svoju formu pa postaje izraženiji. Nakon porođaja vraća se u prvobitni oblik.

Ako stavite prst u pupak i pritisnete stvoriće se osećaj da vam se ide u wc

Sigurno ste iz radoznalosti nekada stavili sami sebi ili nekome prst u pupak...

Ovakav dodir je jako čudan i stimulatvno deluje na urinarni trakt. Tako možete ne samo da stimulišete i nadražujete tkivo pupka jeć i tkivo abdomena koje se nalazi oko njega.

Usled ovakvog stimulansa, šaljete poruku do kičmene moždine, koja šalje signale vašem urinarnom traktu. Ukoliko bismo pritisli tkivo oko pupka ne bi dobili isti efekat jer je tkivo unutar samog pupka najosetljivije.

Zbog toga kada nadražujemo tkivo pupka, stimulišemo tkivo u stomaku koje šalje signale do kičmene moždine, a ona šalje dalje do možga informaciju da nam se vrši mala nužda.

4. Koža pupka ima "dobro pamćenje"

Ovaj deo tela je omiljeno mesto mnogih za prising. Osetljivoj koži pupka i području oko njega potrebno je od šest do 12 meseci da se oporavi nakon što se ukloni pirsing.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

5. Pupak može da ima čudan miris

Podložan je razmožavanju bakterija i pojavi infekcije, a ukoliko se ne održava njegova higijena, može da "proizvodi" veoma čudan i neprijatan miris.

Budući da muškarci češće na pupku imaju dlake, kod njih je ova situacija još ozbiljnija.

6. Najveće iznenađenje

Kaže se i da je svaki pupak jedinstven. A nekim ljudima je on erogena zona, uzbuđuje ih sam pogled na ovaj deo tela. Sa druge strane, postoje i ljudi kojima je centar našeg stomaka prilično odbojan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading