Imate li dve rupice na leđima? Evo šta to govori o vašem zdravlju!

Autor: Republika

Lifestyle

06.02.2020

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove rupice se nazivaju Venerine rupice, to su mali krugovi, koji se formiraju na donjem delu leđa kod muškaraca i žena. U slučaju muškaraca, rupice se zovu Apolonove rupice.

RepublikaFoto: Photo by Max Rovensky on Unsplash
Foto: Ilustracija

Nalaze se na mestu gde se dve kosti povezuju u karlicu, a može se videti samo kod ljudi koji imaju ovu genetsku predispoziciju ili ligamente odgovarajuće veličine. Ne možemo birati da li ćemo ih imati ili ne jer je to jednostavno genetika.

Iako su stvar genetike, ove rupice na leđima su znak dobre cirkulacije i zdravog tela.

Ove rupice se nalaze na mestu gde ih je nemoguće stvoriti nekom vežbom bez mišića, ali ako radite na eliminaciji viška masnoće, ove rupice mogu postati vidljive.

Rupice imaju veze s telesnom građom i strukturom kostiju. Naši kukovi imaju dva špica okrenuta prema kičmi i zakrivljena prema unutra, a zbog njihovog položaja, odmah iznad njih se stvaraju ove rupice.

RepublikaFoto: Photo by Jasper Graetsch on Unsplash
Foto: Ilustracija

Iako se dugo smatralo da se Venerine, odnosno, Apolonove rupice, nasleđuju genetski, danas su sve češće teorije da se mršavljenjem i određenim vežbama mogu pojaviti i ako ih nemate prirodno. Međutim, ova tvrdnja je ipak pod velikim znakom pitanja, tvrde poznavaoci zdravog načina života i ljubitelji teretane jer nije realno očekivati da se ove rupice pojave kao rezultat treninga ili korekcije ishrane. Realnije je tvrditi da se samo one koje već postoje, ali su u manjoj meri izražene, mogu naglasiti.

Vežbe za donje mišiće leđa bi trebalo posle nekog vremena da definišu Venerine, odnosno Apolonove rupice na leđima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading