(VIDEO) Posle 13 godina otvoreno milionsko pitanje u kvizu "Milioner": Evo šta je takmičar rekao, a da li vi znate tačan odgovor?

Autor: Informer, Republika

Razonoda

21.01.2020

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popularni kviz "Želite li da postanete milioner?" godinama se već emituje širom sveta. Iako ga u Srbiji trenutno nema, fanovi i dalje prate emitovanja u drugim zemljama, naročito ako neko uspe da otvori čuveno "pitanje za milion". Upravo to tokom 2019. desilo se u britanskom "Milioneru"!

RepublikaFoto: youtube.com/ Who Wants To Be A Millionaire?
Džon Robinson u kvizu "Milioner"

Ne viđa se svaki dan da takmičar u "Milioneru" otvori poslednje, najvrednije pitanje. U britanskoj verziji kviza to se nije dogodilo još od 2006. godine.

Ipak, Džon Robinson, profesor engleskog iz Birmingema, koji je pre toga tačno odgovorio na 14 pitanja, našao se u prilici da odgovara na pitanje za milion funti! A ono je bilo istorijsko.

Koji od britanskih premijera nikad nije bio ministar spoljnih poslova?

A) Vinston Čerčil

B) Alek Daglas-Houm

C) Entoni Idn

D) Harold Mekmilan

Takmičar je na kraju rešio da odustane jer nije bio siguran u odgovor i kući je otišao sa pola miliona funti.

A da li vi znate o kom premijeru se radi? Tačan odgovor možete pronači ispod snimka.

Alek Daglas-Houm pre nego što je postao premijer 1963. bio je ministar spoljnih poslova od 1960. Entoni Idn bio je ministar spoljnih poslova Britanije u čak tri navrata (1935-1938, 1940-1945 i 1951-1955) i premijer od 1955. godine. Harold Mekmilan premijer je bio od 1957. a pre toga sedeo je na poziciji ministra spoljnih poslova 1955. godine.  

Dakle, tačan odgovor je – Vinston Čerčil!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading