(VIDEO) Možda ih imate, a nemate pojma da su vam odlični saveznici u borbi sa ZAGAĐENJEM!

Autor: Republika

Razonoda

16.01.2020

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako iko ima iskustva sa zagađenim vazduhom, onda je to Indija, čije stanovništvo tokom cele godine ima taj problem. Zanimljivo je, međutim, da osim nama poznatih načina da se zaštitimo, oni u svojim domovima gaje određene biljke koje su efikasni prečišćivači vazduha.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Pošto je Beograd poslednjih dana konstantno u ljubičastoj zoni koja znači visoko zagađenje vazduha od koga su pogođeni svi, dakle, ne samo hronični bolesnici, dajemo vam 5 predloga kako da smanjite štetne posledice. 

1. Nabavite masku. One su efikasno sredstvo zaštite od zagađenja. Potrebna vam je nano maska, a ne hirurška jer ona nije ni od kakve pomoći. 

2. Prečišćivači vazduha. Ima ih raznih boja i veličina. Naravno, shodno vašim mogućnostima. Kako god, bitno je da ne otvarate prozore.

Foto: pixabay.com
Aloja vera

2. Nabavite biljke koje prečišćavaju vazduh. One nisu skupe kao aparati za prečišćavanje vazduha. Pitaćete se koje su to biljke? To su Aloja vera, Mirni Ljiljan, Zlatni potos, Engleski bršljan i Varnekova dracena. One bi trebalo da vas zaštite od alergija i raznih manifestacija koje mogu da se pojave po telu. 

Foto: ST/N. MANDIĆ

3. Bilo bi najbolje smanjiti broj automobila na ulici. Takođe, probajte da ne putujete tokom špica. Ako već morate, idite kroz delove grada koje imaju više zelenila. 

5. Ostavite cigarete. Ne samo što trujete sebe, već to radite i drugima. Konkretno u Indiji je zagađenost pre tri godine bila tolika kao da ste u prostoriji u kojoj su ispušene 23 cigarete. 

Ustalom, pogledajte u videu:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading