(VIDEO) VRHUNSKI ODRAĐENO: Ova iluzija će se poigrati sa vašim mozgom, nećete znati šta vidite!

Autor: alo.rs, Republika

Razonoda

19.12.2019

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svake godine Neural Correlate Society, neprofitno udruženje koja propagira naučna istraživanja percepcije i spoznaje, održava takmičenje kako bi pronašla najbolju iluziju na svetu. Ovogodišnji pobednik iluzija je nazvana "Dual Axis", u kojoj se pojavljuje oblik koji se okreće u svim smerovima - zavisno od toga kako ga gledate.

Foto: youtube.com/The Illusion contest
Iluziju je stvorio Frenk Fors programer igara iz Ostina

- Radio sam na igrama kao što su DOOM, Red Faction: Guerilla, Psi-Ops, i Starhawk - rekao je Fors za američke medije.

- Pre nešto više od godinu dana odlučio sam da napustim svoj posao kako bih se više koncentrisao na kreativnu stranu stvari i naučio neke nove veštine.

Fors je optičku varku napravio u jednom danu u JavaScriptu. Kaže kako je programiranje išlo brzo, ali trebalo mu je više pokušaja da pronađe najbolji način prezentacije. Ovo nije njegova prva iluzija, ali jedna je od najboljih koje je stvorio dok je vežbao JavaScript.

- Dual Axis je hipnotična i lepa. Trenutak kada shvatite šta se događa na njoj izuzetno je zadovoljavajući - rekao je Fors.

- To je i neka vrsta metafore za sagledavanje stvari iz različitih perspektiva, što je danas važnije nego ikad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading