Objavljen niz dokumenata o NLO: Istina o incidentu na jezeru Falkon konačno javna?

Autor: Telegraf, Republika

Razonoda

17.12.2019

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istina o neidetifikovanim letećim objektima negde postoji, a sada će mnogi entuzijasti i istraživači imati priliku da je nađu u velikom nizu dokumenata. Kris Rutkovski, kanadski naučnik, donirao je svoju kolekciju od više od 20.000 izveštaja o NLO, sastavljenih u prethodne tri decenije, kao i još 10.000 sličnih dokumenata kanadske vlade, Univerzitetu Manitoba.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako on veruje, neki od najboljih dokumenata tiču se incidenta na jezeru Falkon. - Bolji je čak i od Rozvela (leteći objekti navodno viđeni nad Novim Meksikom 1947. godine) jer SAD i dalje ne priznaju da se išta dogodilo u Rozvelu - rekao je on za CBC. Kako piše "Lajv sajens", incident na jezeru je i dalje teško objašnjiv.

Navodno se dogodio 20. maja 1967. godine kada je industrijski mehaničar Stefan Mičalak u pustinji tragao za kvarcom i srebrom, a bio zaprepašćen guskama koje su bile uznemirene zbog nečeg u blizini.

Podigao je pogled i video dva predmeta u obliku cigare kako lebde iznad tla. Jedan se spustio, drugi poleteo. Ovom koji je sleteo približio se posle 30 minuta i osetio miris sumpora. Priča se da je objekat bio toliko vruć da je nanosio opekotine i kroz rukavice.

Kada se objekat okrenuo i odjurio, isprskao je čoveka vrelim gasom, ostavljajući mu opekotine prvog stepena na stomaku. Nekoliko nedelja nakon toga je trpeo glavobolju, dijareju i zamračenja.

Nekoliko godina kasnije na tom mestu je nađen navodno komad metala koji je bio veoma radioaktivan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading