(VIDEO) SVAKA IM ČAST: U ovom selu u Indiji posade 111 stabala za svaku rođenu devojčicu

Autor: globalcitizen.org

Razonoda

30.11.2019

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ovom neverovatnom selu u Indiji posade 111 stabala svaki put kad se rodi devojčica.

RepublikaFoto: youtube.com/CLOSE ABOUT

Ova tradicija slavi devojke i njihovu dobrobit za našu planetu.

Svaka kultura ima svoju tradiciju vezanu za rođenje deteta, ali bi ova mogla da bude omiljena. U zemlji koja istorijski favorizuje rođenje muškog deteta, Piplantri selo u Indiji je stvorilo novu tradiciju koja ne samo da slavi rođenje devojčica, već i dobrobit koju od toga ima društvo i planeta. Kad god se rodi žensko dete, tamo posade 111 stabala. 

Ova ekološki osvešćena tradicija potiče od bivšeg seoskog vođe čija je mala ćerka preminula. Od tada je posađeno četvrt miliona stabala čime se postiže da budućnost svake generacije bude zelenija. 

Kao deo tradicije u Piplantri, selo je stvorilo i "fond". Zahvaljujući doprinosu roditelja devojčica i ostalog seoskog stanovništva fond je sakupio 31.000 rupija (500 dolara).

Ova suma predstavlja osigurani depozit za narednih 20 godina za devojčice. Ovaj depozit služi da devojke nikada više ne predstavljaju finansijsko opterećenje svojoj porodici i treba da smanji stres porodicama koje iduvek imaju obavezu da obezbede miraz svojim ćerkama. Kao deo prihvatanja fonda roditelji potpisuju pravno jemstvo u kome tvrde da će ćerku udati samo ako zakonski bude bila dovoljno stara za to i ako stekne odgovarajuće obrazovanje. O drveću koje posade posle njihovih rođenja takođe moraju da vode računa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading