(FOTO) Najnovija aždaja od hamera plaćena 12 miliona dolara! Da li biste vi da imate dali toliko za Thor24?

Autor: autos.yahoo.com

Razonoda

28.11.2019

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemoguće je ne ostati bez daha pred 24-cilindričnim polu-kamionom Thor24, koji ima 12-punjača i opremljen je sa 3.424 konjskih snaga. Taj kamion, koji je sagradio Majk Erah, ponudili su svetski aukcionari na aukciji u salonu u Saudijskoj Arabiji, pod pokroviteljstvom Rijada.

RepublikaFoto: twitter.com/JoseLupe's

Kada je čekić poslednji put udario, Thor24 je koštao 12 miliona dolara, što je za Eraha bio lep profit. Kamion su pravili sedam godina i trebalo je oko 7 miliona dolara za izradu. Kamion teži više od 30 tona, izgrađen je u Arizoni, a ne možemo ni da zamislimo troškove prevoza za tako gigantski komad mašinerije.

Ne samo da ima dva 12-cilindričnih motora i 12 superpunjača, već i juriša. Kamion je toliko težak da za zaustavljanje trebaju četiri Simpsonova vučna padobrana jer kočnice nisu u potpunosti sposobne da odrade posao. Zastrašujući motor mlaznog helikoptera deluje kao generator koji bi napajao 40-inčni televizor i audio sistem koji gruva.

Nadamo se da će, ko god da je platio 12 miliona dolara za ovo remek-delo, omogućiti celom svetu da mu se divi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading