Nakratko proglašen mrtvim, a onda tražio da ga oslobode doživotne robije!

Autor: Telegraf, Republika

Razonoda

12.11.2019

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki sud odbacio je zahtev osuđenika koji je tvrdio da je odslužio doživotnu kaznu, jer je nakratko proglašen mrtvim. Bendžamin Šrejber (66) osuđen je na bezuslovnu doživotnu kaznu zatvora pošto je 1996. nasmrt pretukao jednog muškarca, pišu američki mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Tvrdio je da je odslužio doživotnu zatvorsku kaznu jer mu je pre četiri godine, tokom operativnog zahvata stalo srce. Lekari su ga nakon toga reanimirali. Sud je odbacio Šrejberov zahtev uz obrazloženje da, iako je originalan, nije dovoljno uverljiv. Pojasnili su kako je "malo verovatno" da je umro, s obzirom na činjenicu da je potpisao medicinske dokumente i potvrde pošto se oporavio od operacije.

Godine 2015. zbog problema s bubrežnim kamencima Šrejber je dobio sepsu, pa je tokom operacije došlo do komplikacija, a doktori su morali daga oživljavaju. Međutim, nakon uspešnog oživljavanja, potpuno se oporavio pa je vraćen u zatvor na izdržavanje kazne. Osuđenik je u žalbi podnesenoj prošle godine naveo da su ga lekari oživeli protiv njegove volje i pojasnio kako smatra da je njegova kratka smrt značila da je, s tehničkog aspekta, odslužio svoju kaznu.

Međutim, u sudskom obrazloženju stoji da se kazna smatra odsluženom tek pošto smrt i zvanično proglasi mrtvozornik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading