Orao odleteo u roming zonu i napravio ogroman račun

Autor: Tanjug, Republika

Razonoda

26.10.2019

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski orao kojeg su naučnici pratili pomoću dži-pi-es ogrlice odleteo je van zemlje i u romingu ''napravio'' ogroman račun. Stepski orao po imenu Min, koji je bio opremljen uređajem koji je trebalo da tekstualnim porukama šalje koordinate istraživačima, odleteo je u Kazahstan, 5.600 kilometara daleko odakle je uređaj koji mu je bio prikacen slao stotine tekstualnih poruka, a koje su kasnije placene po roming tarifi.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Foto: Ilustracija

Min je, kako prenosi RTS, najpre odleteo u područje koje nije imalo pokrivenost signalom, što je značilo da su sve poruke, koje je u tom periodu trebalo da pošalje, sačuvane tako da se pošalju kasnije kada dobije signal. Orao je, međutim, prevalio gotovo 5.600 kilometara i kada je ušao na teritoriju sa mobilnom pokrivenošću, sve zaostale poruke su poslate.

Kako je ispricala jedna od naucnica Elena Šnajder, ođedmo su stigle stotine preskupih poruka, a račun je na kraju bio više desetina hiljada rubalja.

Inače, naučnici iz ruskog Centra za rehabilitaciju divljih životinja u Novosibirsku stalno nadgledaju 13 ptica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading