U ovoj državi svaki građanin dobije skoro 500 evra ako se bavi sportom

Autor: Republika

Razonoda

05.10.2019

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luksemburg je članica Evropske unije koja izdvaja najviše novca za sportsku rekreaciju svojih građana po glavi stanovnika, čak 492 evra, dok su Hrvatska i Bugarska sa 13 i 16 eura po osobi zemlje s najmanjim izdacima za rekreativne sadržaje, saopštio je Eurostat.

RepublikaFoto: pixabay.com
Luksemburg

Kancelarija za statistiku EU navela je da podaci iz 2017. godine ukazuju na to da su države, lokalne vlasti i socijalni sistemi Unije potrošile ukupno 51,3 milijarde evra na rekreaciju i sport.

Ocenjujući potrošnju za sportske aktivnosti u odnosu na procenat bruto domaćeg proizvoda, Mađarska je na vrhu tabele sa 2,5 posto BDP-a. 

Hrvatska je i po ovom načinu merenja na začelju tabele s obzirom na to da za rekreaciju izdvaja skoro 0,2 posto domaćeg proizvoda.

Države koje su u eurozoni najviše izdvajale za organizaciju sportskih aktivnosti su, kao i prethodnih godina, skandinavske zemlje i države Beneluksa. Samo tri zemlje su izdvojile više od 200 evra po glavi stanovnika: Luksemburg, Švedska i Finska.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading