(VIDEO) TO MOGU SAMO RUSI: Upecali džina

Autor: Republika

Razonoda

15.09.2017

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ribari sa ruskog ostrva nisu ni sanjali da će im u mrežu "uleteti" ovakva grdosija od ribe.

RepublikaFoto: youtube.com/Garik Dis
Ovakvog rečnog džina sigurno još niste videli

Takozvana riba-sunce ili bucanj se uplela u njihove mreže nadomak ostrva Iturup, a u pitanju je najteža riba sa koštanim skeletom na svetu.

- Ne sećam se da smo ikada ovako nešto videli ili ulovili, bilo je tu riba dužine do 1,5 metara, ali nisam do sada video ovu vrstu da teži tonu - rekao je ribar Artur Balkarov.

Čim je ogroman ulov donesen na obalu, počeo je da truli, tako da ribari nisu imali drugog izbora nego da ga odnesu na smetlište gde lokalci bacaju ostatak od ulova životinjama, uglavnom medvedima.

Iako je trgovina mesom ove ribe zabranjena u EU, u mnogim azijskim zemljama, poput Japana ili Tajvana, riba-sunce se smatra poslasticom.

Riba-sunce najteža je riba sa koštanim skeletom na svetu, a odrasle jedinke dostižu težinu od 250 do 1.000 kilograma. Živi pretežno u tropskim vodama, a kada dostigne punu veličinu njena širina obično bude jedna dužini tela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading