I on je čuo poslednje reči princeze Dajane! Počela je da stenje od bolova, a onda je izustila jezive reči

Autor:

Razonoda

02.09.2019

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre 22 godine, odnosno 31. avgusta 1997. godine poginula je vojvotkinja od Velsa, princeza Dajanau saobraćajnoj nesreći u Parizu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Princeza Dajana sa suprugom Harijem

Suprugu princa Čarlsa, najstarijeg sina kraljice Elizabete II oplakivao je ceo svet, a sada se pojavio još jedan svedok koji tvrdi da je čuo poslednje reči princeze Dajane.

Slučajni svedok, koji nije želeo da se pojavi u medijima pod svojim imenom, potvrdio je i ranije navode svedoka da Dajana do same smrti nije verovala da je u pitanju saobraćajna nesreća.

- Kada sam je video prvi put, urlala je od bolova i nije se onesvestila, kao što se pisalo. Izgledala je dezorijentisano i govorila je 'Bože, šta mi se ovo desilo'. Rekli su joj da je doživela strašnu saobraćajnu nesreću i da ne sme da se pomera. U početku je bila mirna, ali je ponovo počela da stenje od bolova. Onda sam je pomalo nerazgovetno čuo da govori 'Ubili su me, onaj skot me je ubio. Šta će se desiti sa mojom decom?'. Nekoliko trenutaka nakon toga se onesvestila - svedoči anonimni izvor.

Zanimljivo je da se ovo svedočenje uopšte ne poklapa sa onim što su rekli ostali svedoci koji se našli tu u trenutku nesreće.

Drugi svedok, vatrogasac Havijer Gurmelon, koji je bio među prvima koji su stigli na mesto nesreće kaže da se Dajana sve vreme pitala šta se dešava, ali se ne seća da je govorila da "neko želi da je vidi mrtvu".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Princeza sa sinom

- Mogao sam da vidim da je imala blagu posekotinu desnog ramena, ali osim toga nije delovalo da je ozbiljno povređena. Pokušavao sam da je smirim... Pomerala je levu ruku koja je bila slobodna, ali desna je bila zatočena - rekao je svojevremeno Havijer.

Kada su uspeli da je izvuku iz olupine, morali su da je reanimiraju, a nakon toga je odvezena u bolnicu.

Iako je istraga pokazala da Dajana nije bila vezana i da je to bio uzrok smrti, teorije zavere i dalje ne odustaju od toga da ju je kraljevska porodica ubila.

Ovu teoriju podržava i dr Ričard Sefer, koji se bavio sa preko 26 hiljada slučajeva.

- Sudar koji je bio toliko jak može da izazove smrt. Ljudi koji su bili na mestu nesreće su svi do jednog potvrdili da je Dajana bila svesna, bila je u stanju da komunicira i delovala je bez težih povreda. Odjednom se na putu do bolnice osećala sve gore. Zato je odmah otišla na operaciju grudnog koša, a sve je to prouzrokovalo malo suženje vena u plućima što je vrlo neobična povreda- govorio je za medije dr Sefer koji smatra da je princeza mogla biti spasena.

Dajana je preminula u 36. godini.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading