Narodna verovanja koja donose nesreću, jad i bedu! Pazite se, ako ove stvari radite loše vam se piše

Autor:

Razonoda

24.08.2019

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi veruju u mnoga nepisana pravila, skloni smo sujeverj i mnoge situacije tumačimo kao predskazanja - da li će nam se desiti nešto loše ili dobro.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

Verujemo u mnoga nepisana pravila koja su nam preneli stariji članovi porodice, a ni samo ne znamo zašto.

Jedno od pravila za koje ste sigurno čuli jeste da nikada ne bi trebalo da nam se uskrste ruke pilikom upoznavanja s nekim. Ukoliko se četvoro ljudi pozdravlja i kojim slučajem ukrsti ruke veruje se da ovo predviđa svađu ili prekid prijateljstva.

Postoji i verovanje vezano za to koga ćete prvo sresti na ulici. Veruje se da deca donose sreću i radost ceo dan. Ukoliko vidite mladića i devojku znači da vam dan neće biti nesrećan. Ako sretnete muškarca ili ženu to znači da vam dan neće biti najbolji, a ako sretnete dosta starije ljude taj dan će vam biti pun ljutnje.

Još jedno od verovanja je da obavezno zapamtite šta ste sanjali dok ste spavali u tuđem krevetu, jer se navodno ti snovi ostvaruju.

Poznato je i verovanje da kada se dvoje sudare glavama u želji da nešto podignu, zavoleće se.

Da li ste znali da nije dobro da stranac ode iz vaše kuće, a da nije seo. Po narodnom verovanju, odneće mir iz kuće.

Još jedno verovanje je da ne očekujete ništa dobro od puta na koji ste krenuli, ali ste se vratili jer ste nešto zaboravili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading