Černobilj postaje turistička atrakcija?! Posle serije na HBO zabranjena zona postala veoma popularna

Autor: Republika

Razonoda

13.07.2019

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Černobilj u kome se 1986. godine dogodila nuklearna katastrofa zvanično će postati turistička atrakcija, saopštio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

RepublikaFoto: youtube.com/Warren Urbexing
Foto: Ilustracija

Zabranjena zona postala je veoma popularna nakon što je HBO emitovao mini-seriju o toj tragediji.

Predsednik Ukrajine navodi da je vreme da se neke stvari promene kada je u pitanju to mesto.

- Sve do sada, Černobilj je bio negativan deo ukrajinskog brenda. Moramo da damo ovoj teritoriji Ukrajine novi život- rekao je Zelenski.

Reaktor 4 nuklearne elektrane "Černobilj" eksplodirao je 26. aprila 1986, a radijacija se proširila skoro čitavom Evropom. Sama eksplozija usmrtila je 31 osobu, ali su posledice daleko veće, jer je veliki broj ljudi bio izložen fatalnim dozama radijacije.

- Černobilj je jedinstveno mesto naše planete gde se priroda ponovo rodila nakon katastrofe koju je napravio čovek. Moramo ovo mesto da pokažemo svetu, naučnicima, ekolozima, istoričarima, turistima - izjavio je ukrajinski predsednik.

Dok je veći deo tog područja otvoren za turiste 2011, očekuje se da će se tek povećati popularnost "mračnog turizma" u regionu.

Zelenski je najavio formiranje zelenog koridora za turiste, što će posetiocima omogućiti bezbedan ulazak u zonu evakuacije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading