Rešena jedna od najvećih misterija u istoriji čovečanstva!

Autor: Republika

Razonoda

07.09.2017

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tajna koja se krije iza Bermudskog trougla, mesta gde je pod misterioznim okolnostima nestalo na stotine brodova i aviona, kako navodi Sajns Čenl, konačno je rešena!

RepublikaFoto: youtube.com/Tops5
Tajna je u vazdušnim oblacima

Grupa američkih naučnika analizirali su brojne satelitske vremenske slike tog ozloglašenog područja i na njima primetili niz neobičnih heksagonalnih oblaka na njima.

Meteorolozi tvrde da bi ti oblaci mogli da se ponašaju kao stvarne "vazdušne bombe". Na području od 500.000 kilometara između Floride, Portorika i Bermude često se javljaju ti oblaci, a između njih i morske površine duvaju vetrovi od 270 kilometara na sat. Oni su dovoljno jaki da stvore talase više od 13 metara što sve zajedno stvara pojavu nalik na "vazdušnu bombu".

To je poput erupcije. Naime, oni izbacuju vazduh koji potom udara o okean i stvara ogromne talase.

Oblaci obično ne formiraju ravne ćoškove, a prema satelitskim snimcima, čini se kako je područje Bermudskog trougla izuzeto.

Ipak, zbog čeka je to tako, još uvek se ne zna. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading