ČUDO NEVIĐENO: Čovek PREŽIVEO pad sa ivice vulkana visoke 250 metara!

Autor: CBSNews

Razonoda

17.06.2019

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan muškarac spasen je nakon što je pao sa ivice vulkana Nacionalnog parka Krejter lejk, na jugu Oregona, sa visine od 250 metara.

Foto: Facebook.com/Crater Lake National Park

On je helikopterom američke Obalske straže prebačen na sigurno u ponedeljak popodne. Helikopter je pozvan nakon što se spasilački tim spustio niz liticu skoro 200 metara, ali nije uspeo da dođe do muškarca. Čuli su ga, međutim, kako viče, navela je Obalska straža.

Nije poznato u kom je stanju muškarac, ali je mogao da hoda nakon što je spasen, preneo je "CBS njuz". Služba nacionalnog parka je upozorila na opasnosti strmih zidova kaldere, oblika vulkana sličnom krateru, ali mnogo veći. Na nekim mestima se ivice ovog vulkana dižu skoro 600 metara iznad površine jezera koje okružuju.

 

 

- Ne približavajte se previše - naveli su službenici parka.

Kako navodi "Vikipedija", kaldera je veliki morfološki oblik vulkana, sličan krateru, ali mnogo većih dimenzija, obično prečnika nekoliko kilometara. Nastaje urušavanjem vulkanske kupe nakon vulkanske erupcije, ali i erozijom spoljašnjih sila. Reč kaldera dolazi od španske reči caldera što znači "kotao".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading