(VIDEO) Prodaje se čuveno Ostrvo žena, ali ima brojne nedostatke

Autor: Republika

Razonoda

11.06.2019

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj izolovani biser prepun je iznenađenja, a budući vlasnici uživaće u potpunoj privatnosti.

RepublikaFoto: youtube.com/Agenzia Romolini Immobiliare
Ostrvo žena

Isola delle Femmine - Ostrvo žena - ovih dana je oglašeno na prodaju po početnoj ceni od 2.000.000 evra. Sadašnji vlasnici ne žive na Siciliji nego u Rimu, pa su odlučili da prodaju imanje. 

- Volela bih da to kupi neko ko će ovde zaista moći da uživa - govori grofica Paola Pilo Baći čija porodica poseduje "Isola delle Femmine" ili Ostrvo žena, već četiri vekova. S privatnog poseda vidi se Sredozemno more, a tu je i stražarska kula iz 16. veka, kao i antički bazen, te srednjevekovni bunar. Idealno mesto za one koji imaju novac i vole mirno mesto izolovano od gužve i haosa. Oni u malo boljoj formi mogu da preplivaju s ostrva do Sicilije.

- Odlazimo tamo, ali to nije dovoljno često da bi se imanje moglo kvalitetno održavati. Postalo je teško upravljati tom imovinom kad tamo ne boravimo - kaže grofica.

Međutim, ostrvo ima svoje nedostatke: na njemu je zabranjeno graditi jer je to prirodni rezervat. Osstrvo je jedan od najprepoznatljivijih znamenitosti Sicilije, poznat putnicima koji sleću na aerodrom Falcone-Borsellino u Palermu i putnicima na auto-putu koji povezuje glavni grad Sicilije s Mazara del Vallo.

Površina ostrva je oko 150.000 kvadratnih metara, a ruševine koje se nalaze na njemu pričaju burnu istoriju Mediterana. Kameni bazeni koji datiraju iz antičkih vremena i verovatno su se koristili za pripremu garuma – fermentiranog umaka od ribe koji je bio osnovna kuhinjska namirnica u antička vremena. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading