NAJSTARIJI MILIJARDER NA SVETU: Ima 100 godina i svakog dana ide na posao

Autor: Republika

Razonoda

04.06.2019

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najstarijem milijarderu na svetu, stogodišnjem Čangu Junu Čungu, svi bi oprostili lagodan život i uživanje u penziji, ali on posle 80 godina i dalje radi.

RepublikaFoto: Photo by Niels Steeman on Unsplash
Foto: Ilustracija

Ostajanje kod kuće za osnivača kompanije Pacific International Lines (PIL) nije opcija. Iako je poziciju direktora prepustio svom sinu Teu Siongu Sengu ranije ove godine, stogodišnji Singapurac i dalje insistira da ide na posao svaki dan.

- To je moja navika - kazao je Čung za CNBC. 

On kaže kako posećuje firmu svakodnevno kako bi prošao kroz sve operacije i proverio svaki odsek.

- Svaki dan pišem sve svoje aktivnosti u dnevnik. Jednostavno ne mogu da budem kući, bude mi jako dosadno - dodaje Čung koji je PIL osnovao davne 1967. godine.

Njegov sin Teo kaže kako se barem dva puta dnevno konsultuje s ocem oko određenih odluka i vođenja kompanije sa gotovo 18.000 zaposlenih.

- U svakom poslu, naročito vođenju brodarske kompanije, nailazite na razne probleme, od političkih, tehničkih, do nesreća. Ostati smiren i zaboraviti na temperament u ovom poslu je najvažnije, a to je ono što sam naučio od svog oca i još učim od njega - kaže Seng.

Stogodišnji Čung kaže kako ga je dobro mentalno zdravlje održavalo srećnim sve ove godine.

- Nikada ne gubim živce. Ne mogu to. Kada izgubite živce, jednostavno se ne možete kontrolisati - priča Čung.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading