Lažna učiteljica radila u školi 30 godina bez diplome: Skandal trese Hrvatsku

Autor: Republika

Razonoda

01.06.2019

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandal sa lažnim diplomama u Hrvatskoj ne jenjava, a Ministrastvo obrazovanja je potvrdilo još tri nova slučaja, od kojih je i lažna učiteljica koja je predavala 30 godina.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Reč je o diplomi sa Pedagoškog fakulteta u Ljubljani na osnovu koje je ova učiteljica decenijama učila decu.

Takođe, otkrivena je i lažna diploma Fakulteta mašinstva i brodogradnje Univerziteta u Zagrebu s kojom je lažni nastavnik 26 godina predavao mašinske grupe predmeta u jednoj srednjoj školi.

Među njima je i slučaj falsifikovanog svedočanstva na osnovu kojeg je 10 godina radio jedan noćni čuvar u jednom učeničkom domu.

- Provera verodostojnosti dokumenata već sad je snažna antikorupcijska mera kojoj je glavni cilj da vrati poverenje u sistem obrazovanja. Važno je da smo osvestili potrebu sistemske provere i da se uspostavila procedura pri novom zapošljavanju da do toga više ne dođe. Ako želimo društvo u kojem ćemo imati nultu stopu korupcije, svako u svojoj oblasti mora preduzeti svoj deo odgovornosti - rekla je hrvatska ministraka obrazovanja Blaženka Divjak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading