Ovih 10 stvari BOGATAŠI rade drugačije od običnih smrtnika

Autor:

Razonoda

15.04.2019

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko ne bi voleo da postane milioner? Gledajući njihove fotografije na društvenim mrežama, nije im teško pozavideti na tome kako žive. Hrane se u najboljim restoranima, imaju raskošne vile i kuće za odmor, a ako im jednog jutra dođe da skoknu na drugi kraj sveta, jednostavno će sesti u privatni avion i tamo su za tren oka.

RepublikaFoto: Photo by Austin Distel on Unsplash
Foto: Ilustracija

Iako se za neke čini da su samo imali sreće, nekoliko istraživanja je pokazalo da postoje stvari koje oni rade drugačije od ostalih, a koje su im povećale šanse da stvore bogatstvo.

1. Štedljivi su

Dobra organizacija budžeta jedan je od faktora koji pomaže da se obogatite, pokazalo je istraživanje sprovedeno na više od 600 milionera u Americi. Većina ih je istakla da uvek paze da troše manje od onog što zarađuju, čak i kad se ti iznosi broje u stotinama hiljada dolara.

Džon, autor bloga "ESI Money" koji je bio u prilici da intervjuišeo veliki broj jako imućnih ljudia, naveo je da oni u proseku troše oko 90 hiljada dolara godišnje, dok zarađuju 250 hiljada. Ono što uštede, najčešće ulažu dalje u posao i tako sebi povećavaju zaradu.

2. Ne kupuju preskupe stanove

Autorka istraživanja Sara Stenli Falou tvrdi da joj je većina milionera otkrila da nikad nisu kupili kuću čija vrednost premašuje njihovu trostruku godišnju zaradu.

3. Nemaju određenu sumu za trošenje

Možda se ne čini logičnim, ali oni nemaju budžet. Planiranje budžeta je odlično za prvu fazu zarađivanja, ali kako im prihodi rastu, a sa vremenom su razvili samokontrolu i disciplinu kod trošenja, budžet im zapravo ne treba, navodi Džon.

4. Zarađuju "sa strane"

Mnogi milioneri nemaju samo jedan način zarade, već uz stalan posao istražuju i nove opcije zarade.

5. Ulažu u nekretnine

Jedan od dodatnih načina zarade za njih je ulaganje u nekretnine koje im kasnije donose novac i poreske olakšice.

6. Planiraju ulaganja

Sara je otkrila da većina milionera provodi dosta vremena planirajući ulaganja i učeći o strategiji. Na taj način znaju kako da smanje rizike i kako da pažljivo izaberu u šta će ulagati.

7. Rade na sebi

Milioneri ulažu puno vremena i energije u lični razvoj. Otprilike pet i po sati nedeljno troše na čitanje iz zadovoljstva, a oko šest sati nedeljno provode vežbajući. Poređenja radi, prosečni Amerikanac na te aktivnosti troši oko dva i po sata nedeljno.

8. Manje spavaju, više rade

Nešto se ipak mora žrtvovati. Sara je otkrila da milioneri spavaju gotovo osam sati manje i rade šest sati više nedeljno u odnosu na ljude koji prosečno zarađuju. Obično ustaju bar tri sata pre posla!

"Ako svakog jutra ustanete u pet i rešite tri stvari koje ste isplanirali za taj dan, to će vam dati osećaj postignuća i samopouzdanje, što će vam pomoći da uspostavite kontrolu nad svojim životom", ističe ona.

 

 

 

9. Promišljaju o svemu

Mnogo njih, tvrdi Sara, svakodnevno promišlja o izborima koje donose u životu i propituju se o tome. Pitaju se šta bi mogli da učine kako bi više zaradili, da li vežbaju dovoljno, da li su zadovoljni trenutnom situacijom u životu i slično.

10. Traže povratne informacije

Milioneri uvek traže način da sebe poboljšaju i od drugih traže povratne informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading