(VIDEO) Ovaj ulični svirač je najpopularniji Srbin u Hrvatskoj, a kad razvuče harmoniku svi budu u transu

Autor:

Razonoda

02.04.2019

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin, Slobodan Jovanović je ulični svirač kog Hrvati obožavaju. Svakodnevno ovaj muzičar svira na centralnom trgu u Slavonskom Brodu, nepunih 200 kilometara od hrvatske prestonice, a zvuci srpske muzike, popularne "ćirilice", dopiru do prolaznika.

RepublikaFoto: youtube.com/ Glas Zapadne Srbije
Sloba je ozbiljan car i omiljeni lik na hrvatskim ulicama 

-  Muzikom se bavim već 35 godina, imao sam odličan bend. Nas petorica braće i pet sestara svi smo se bavili muzikom, kao i moja bivša žena. Mogu slobodno reći da smo harali po dijaspori pre dvadeset godina i pravili urnebes - priseća se Slobodan.

A onda je odlučio da se vrati korenima, u Slavonski Brod gde je rođen. Bez muzike i harmonike nije mogao, pa je tako postao ulični svirač, omiljen kod svih.

- Svirati na ulici, biti svakodnevno u kontaktu sa narodom, družiti se i zabavljati je neopisiv osećaj. Daje vam slobodu i mogućnost da zaista uživate u muzici. Zaradi se neki dinar i to je takođe dobro, ali taj finansijski momenat nije presudan kad radite ono što volite - kaže Slobodan za medije.

Ovaj ulični svirač koji hitovima iz Šumadije razgaljuje srca Hrvata, muzicira čak na sedam svetskih jezika. Obožavao je zabavnjake, ali harmonika ga je ipak odvukla na drugu stranu.

- Kad mi je otac kupio harmoniku, nisam znao nijednu notu, ali sam učio sam, krao zanat od iskusnih harmonikaša i postao dobar svirač - kaže ovaj popularni muzičar i dodaje da ima samo jednu želju.

- Voleo bih da me zdravlje posluži, da bar još 10 godina mogu da sviram i uveseljavam prolaznike svojim pesmama - rekao je Slobodan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading