(VIDEO, FOTO) Muzej parazita u Tokiju učiniće da se momentalno naježite!

Autor: theculturetrip.com

Razonoda

28.03.2019

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj zastrašujući Tokijski muzej posvećen je parazitima i mnogim užasnim gmizavcima koji postoje.

Parazitološki muzej Meguro je mesto od koga ćete se najviše naježiti u celom Tokiju - i definitivno nije ono što biste očekivali da ćete naći u lisnatom stambenom naselju Meguro.

Ovo čudno mesto je jedini muzej na svetu posvećen parazitima i, uprkos svojoj udaljenosti od užurbanog centra grada, postao je popularna turistička atrakcija među putnicima koji žele da vide nešto neuobičajeno (ili one koji su zainteresovani za opasne organizme).

Osnovan 1953. godine od strane dr Satoru Kamegai, dvospratni prostor namenjen je edukaciji posetilaca o raznolikosti parazita i o njihovim životnim ciklusima. Njegova istraživačka biblioteka sadrži 60.000 primeraka parazita - od kojih je 300 izloženo - kao i 50.000 radova i 6.000 knjiga na temu parazitologije.

Prizemlje muzeja uglavnom se sastoji od mapa, koje prikazuju parazite po regionima zemlje u kojima žive. Postoje i staklene kasice koje prikazuju različite vrste parazita koji inficiraju životinje.

Na spratu, međutim, stvari postaju malo ozbiljnije jer je on posvećen parazitima koji napadaju ljudska bića. Grozne fotografije prikazuju ljudske domaćine koji žive sa parazitima, njihovi delovi tela su deformisani i prošireni zbog stvorenja koja su ih bukvalno jela žive.

Ali primerci iz stvarnog života su daleko gori od fotografija; postoje sačuvani paraziti koji izlaze iz tela domaćina (životinje).

Foto: facebook.com/OSEL - Objective Source E-Learning
Pantljičara

Najodvratnija stvar na vidiku je rekordno velika pijavica. Doseže 8,8 metara (28,9 stopa) - otprilike veličine londonskog autobusa - to je najduža pantljičara na svetu i izložena je uz konopac iste dužine tako da posetioci mogu da dobiju predstavu koliko je zapravo ogromna.

Pazarite u njihovoj prodavnici poklona uspomenu za nekoga. Pijavica kao privezak za ključeve je dobra ideja? Ili stvarni parazit ugrađen u akril? Izvesno je da će bilo koji poklon kupljen tamo biti nešto što vaši prijatelji neće moći da pronađu kod kuće.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading