Sećate li se Miroljuba Labusa? Posle ministrovanja se povukao iz politike, evo kako sad izgleda

Autor: Republika

Razonoda

16.03.2019

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kandidovala ga grupa građana "Najbolje za Srbiju".

RepublikaFoto: youtube.com/Printskrin
Miroljub Labus

Mada ga nadolazeće generacije možda i ne pamte, Miroljub Labus je poznato ime na srpskoj političkoj sceni.

Iz poltike se povukao 2006. godine, deset dana nakon podnošenja ostavke na mesto potpredsednika Vlade Srbije. To je bilo u mandatu Vojislava Koštunice, za vreme čijeg je premijerskog staža i došao ne potpredsedničku funkciju.

Od 2000. do 2003. godine bio je potpredsednik Savezne vlade i ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom. U tom periodu, 2002. godine bio je i predsednički kandidat grupe građana "Najbolje za Srbiju". Tada je govorio da "gospodin Koštunica niti ima šta da ponudi Srbiji, niti ima saradnike s kojima bilo koje obećanje... može da ispuni".

Mnogi ga pamte i kao lidera G17+, kasnije transformisanog u Ujedinjene regione Srbije (URS). Na toj poziciji ga je zamenio Mlađan Dinkić, koji je, nakon poraza na parlamentarnim izborima 2014. godine podneo ostavku, nakon čega je i URS prestao da postoji.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ

Odnos dvojice saradnika mnogima je bio interesantan, pa je tako služio i kao inspiracija za satiričnu lutkarsku satiru "Nikad izvini".

Učestvovao je na Kopaonik biznis forumu 2019, koji je održan 3-6. marta kao. Ovogodišnji ekonomski samit nazvan je "Srbija deset godina posle velike recesije: Snažan rast kao imperativ", a Labus je učestvovao panelista na temu "Kako reagovati na pukotine u sistemu i eksterne potrese".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading