Luka godišnje zgrne 100.000 dolara! Po ceo dan samo igra igrice, a ova mu je pomogla da profitira!

Autor:

Razonoda

07.03.2019

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luka Perković je tinejdžer, koji većinu svog vremena provodi pred računarom igrajući video igre. Tačnije, onlajn igru "League of Legend" (LoL) koju trenutno u svetu igra mesečno više od 100 miliona ljudi i koja se trenutno smatra jednom od najpopularnijih na svetu LoL-a on je ogromna zvezda.

RepublikaFoto: youtube.com/Gamers 4 Gamers
Foto: Ilustracija

Naime, Luka je jedini Hrvat koji profesionalno igra video-igre, a za svoj "rad" dobija više od 100.000 dolara godišnje.

- Može se reći da nisam normalan tinejdžer - kaže Luka.

Ovo je jedna od retkih prilika kada se nalazi u Hrvatskoj, jer poslednjih godinu dana živi u Berlinu tako da je prilično teško doći do njega. Vodi, može se reći pomalo tajanstven život, što pokazuje činjenica da retko ko zna za njega iako zarađuje više od većine hrvatskih profesionalnih sportista.

To je pokazao i u razgovoru, gde je otkrivao tačno toliko koliko se tražilo u pitanju, ali bi mu tu i tamo "pobegla" i neka mala anegdota. Za sebe kaže da nije veliki ljubitelj videoigara, a njegov put do profesionalnog igrača počeo je sasvim slučajno.

- Prijatelji su mi pre pet godina predložili da zajedno igramo LoL. Pre toga smo zajedno igrali "Call of Duty" i isprva nisam hteo da počnemo da igramo novu igru, ali su uspeli da me nagovore i tako sam se upoznao s igrom - kaže Luka, kojega mnogi znaju pod nadimkom Perkz, kako se predstavlja dok se sa svojim junakom bori protiv ostalih igrača u virtualnoj areni videoigre.

Igra mu se svidela, a spletom nesretnih okolnosti u to je vreme morao na operaciju tetive pa je većinu vremena bio primoran da ostane kod kuće gde je svoje vreme kratio igranjem LoL. Zbog operacije je prestao da se bavi rvanjem, pa je sve slobodno vreme provodio u virtualnom svetu.

- Znao sam da igram i po osam sati na dan. Tada sam stvarno uživao u igri - prisetio se Luka.

Odlučio da unovči znanje

Kako je s vremenom postajao sve bolji, svoje je znanje odlučio da unovči. Prijavio se na nekoliko amaterskih turnira kako bi zaradio za džeparac, a njegove veštine primetili su profesionalni timovi s kojima se takmičio u nižim ligama.

Prošle godine, sa nepunih 17, potpisao je prvi profesionalni ugovor u LCS (Prvenstvo League of Legendsa) i postao prvi Hrvat u Esportsu. U timu je sa Špancem, Dancem, Poljakom i Južnokorejcem, a zajedno su osvojili dva evropska prvenstva.

Na službenoj stranici Esportsa stoji kako je od nagrada zaradio više od 30.000 dolara, ali je kroz lagani smešak priznao kako godišnje zaradi puno, puno više.

Zbog ugovora nije smeo da otkrije tačnu cifru, ali na pitanje da li je više od 100.000 dolara, samo je klimnuo glavom.

Ipak, sav taj novac ne troši, a njegova skromnost se može primetiti i po izboru odeće, koja nije bila brendirana, ali i po odgovorima.

- Većinu toga štedim, jer nam u je Berlinu osiguran i smeštaj i hrana. Najviše novca šaljem svojim roditeljima kojima na ovaj način pomažem - rekao je Luka, što je na kraju bila jedina privatna stvar koju je otkrio o sebi usto da voli da izlazi sa prijateljima, nema devojku, ali se zatim brzo vratio svom poslu.

Kaže kako da profesionalna karijera jednog igrača traje dve do tri godine, a sebe jednog dana vidi ili u Riotu, studiju koji je pokrenuo igru, ili kao trenera. Ipak, napominje da zasigurno namerava da ostane u industriji videoigara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading