Ova biljka košta samo 600 dinara, a donosi ogromnu sreću i novac u kuću

Autor: Republika

Razonoda

14.02.2019

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biljke prostoru daju dodatnu živost i lepotu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ko ima problem s praznim džepovima - možda će zamija (desno) da pomogne

No, dok neki ljudi imaju čarobne prste kada je u pitanju briga za zelenilo, drugi imaju osećaj da je dovoljno da bace pogled na svoju biljku i da ona uvene.

No, biljka s kojom se oko takvih stvari ne trebate brinuti je - zamija. Prema feng šuiju ona u dom donosi sreću i novac, a njena velika prednost je činjenica da je briga za nju - laka.

Ova zimzelena biljka poreklom je iz Afrike, a zbog svog zanimljivog izgleda i lakog održavanja jako je popularna u uređenju domova. Naraste i do metar visine i ima više izdanaka u obliku stabljika na kojima su parovi zelenih listova koji su sjajni, glatki i čvrsti.

Kod brige za ovu jaku zahvalnu bilju treba da pazite tek da nije direktno na suncu i da se temperatura na kojoj se nalazi ne spušta ispod 15 stepeni Celzijusovih. Optimalna temperatura za ovu biljku je od 18 do 24 stepeni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading