BIZARNO: Ne daju Jevrejima u bazen ako se prvo ne okupaju!

Autor: Tanjug

Razonoda

15.08.2017

14:30 >> 14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan hotel u Švajcarskoj susreo sa danas sa oštrim kritikama izraelskih vlasti, nakon postavljanja obaveštenja kojim se gostima Jevrejima nalaže tuširanje pre ulaska u bazen.

RepublikaFoto: Tanjug
U švajcarskom hotelu Jevrejima ne daju da uđu u bazen ako se prvo ne okupaju/Foto: Ilustracija

Hotel "Aparthaus Paradies" u alpskom selu Arosa u istočnoj Švajcarskoj optužen je za antisemitizam, nakon što je jedan uznemireni gost na Fejsbuku postavio fotografiju sa tim obaveštenjem, prenosi agencija Frans pres.

- Za naše jevrejske goste, žene, muškarce i decu, molimo vas da se istuširate pre ulaska u bazen. Ako prekršite propise, biću primoran da vam zabranim pristup bazenu", dodaje se u tom obaveštenju.

U drugom obaveštenju, postavljenom u kuhinji, data je instrukcija jevrejskim gostima da jedino mogu da pristupe frižideru između 10 i 11 časova ujutru i između 4.30 i 5.30 sati popodne.

 - Nadam se da razumete da naš tim ne voli da bude uznemiravan stalno", dodaje se u saopštenju.
Ova priča je brzo preplavila društvene mreže i objavljena je u većini izraelskih listova, što je izazvalo oštre reakcije izraelskih zvaničnika.

Zamenica izraelskog ministra spoljnih poslova Cipi Hotoveli je incident opisala "kao čin antisemitizma i to najgore vrste".

Izraelski ambasador u Švajcarškoj, Džejkob Kajdar, navodno je kontaktirao hotel i obavestio Hotoveli o uklanjanju tih obaveštenja.

Hotoveli, međutim, time nije bila zadovoljna, zbog čega je poručila da će tražiti "formalnu osudu" zvaničnog Berna.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading