RAZLOG BOLESTAN! Saudijski sud presudio da žena ne sme da se uda za muškarca koji svira muzički instrument

Autor: ravnododna.com

Razonoda

04.01.2019

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S obzirom da udvarač svira muzički instrument on je, za ženu, verski neprikladan.

RepublikaFoto: pixabay.com

Sud u Saudijskoj Arabiji presudio je da žena ne može da se uda za muškarca koji svira bilo koji muzički instrument jer ta aktivnost čini muškarca i ženu religiozno nespojivim, izveštava AFP.

Podsetimo, u Saudijskoj Arabiji kao i u čitavoj grupi muslimanskih zemalja, žena je nešto poput građanina drugog reda i za obavljanje niza aktivnosti potrebno je da prvo primi blagoslov (čitaj odobrenje) svog muškog “zaštitnika”. U Saudijskoj Arabiji se, recimo, čovek koji svira neki muzički instrument smatra inferiornim i ima lošu reputaciju.

Kako prenosi BBC, žena je od advokata Abdul Rahmana al-Lahima zatražila da podnese tužbu protiv braće koja joj nisu dozvolila udaju za muškarca jer je "jednom isvirao lautu, pa nije bio smatran religioznim čovekom".

Donji sud u Kvasimskoj regiji na kraju se složio s braćom i ostatkom porodice konstatujući da se par ne može venčati. Presuda suca glasila je: "S obzirom da udvarač svira muzički instrument on je, za ženu, neprikladaniz verskog ugla", prenosi BBC.

Apelacioni sud nedavno je presudu i potvrdio.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading