Ako je suditi po ovome, trećina ljudi su psihopate!

Autor: sickchirpse.com

Razonoda

26.12.2018

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uvek je teško kada završite vezu sa nekim i obično nije najbolja ideja da ostanete prijatelji - čak i ako oboje obećate da hoćete - ali ponekad se to i desi. Ispostavilo se da to može da znači da ste psihopata.

RepublikaFoto: pixabay.com

Nova studija koju je sproveo Univerzitet Ouklend, nedavno objavljena u "Magazinu za ličnost i individualne razlike" upravo to tvrdi nakon što su analizirana romantična prošlost i osobine ličnosti kod 861 osobe. Pitani su o trenutnim partnerima i da li su ostali prijatelji sa svojim bivšima, a zatim su popunili upitnik kako bi im psiholozi odredili psihopatske i narcisticke tendencije. Ispostavilo se da postoji velika povezanost između najmračnijih osobina ličnosti i onih koji su ostali u kontaktu sa bivšim ljubavnicima.

To što je neko psihopata, ne znači nužno da je serijski ubica kao u filmovima. Ključna karakteristika je da tim ljudima nedostaje empatija i da ih nije briga ni za koga osim za sebe. I ogroman razlog zbog kojeg ostaju u kontaktu s bivšima jasno pokazuje ovo:

Držanje bivših u blizini omogućava psihopatama da i dalje imaju određene koristi od toga, kao što su informacije, novac ili seks. Ostajući u vezi sa bivšim partnerima koje ne puštaju daleko, psihopate se strateški ponašaju jer im to daje mogućnost da se ponovo povežu.

U osnovi, psihopati zadržavaju svoje bivše u stvari zato što s njima uvek mogu ponovo da imaju seks. To je istina, ali teško da je to najempatičniji potez sa njihove strane i zato je psihopata onaj ko se i dalje druži sa svojim bivšim partnerom/kom. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading