Ugradili mu ženski mozak, a nakon transplantacije čovek za dve nedelje imao 5 saobraćajki!

Autor:

Razonoda

24.12.2018

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktori su Filu Robertsonu (53) iz Pensilvanije uradili revolucionarnu transplantaciju, odnosno, njegov mozak zamenili su mozgom žene (37) koja je poginula u saobraćajnoj nesreći.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

Ovaj čovek je nekim čudom uspeo da preživi rak mozga pre nekoliko meseci kada mu je ugrađen mozak žene od 37 godina, međutim, operacija je imala nepredviđene posledice po čoveka koji je inače dugogodišnji vozač kamiona.

On je samo dve nedelje otkako je pušten iz bolnice imao čak pet saobraćajnih nesreća.

Naime, posle nekoliko nedelja ponovnog obrazovanja, on je konačno pušten iz bolnice pre dve nedelje i vratio se na posao. Ali vozač kamiona koji nikada u životu nije imao nesreću kaže da je bukvalno zaboravio da vozi.

- Čudno je jer ja mogu da govorim, hodam i radim sve normalno, ali iz nekog razloga, vožnja je jednostavno nemoguća. Imao sam pet nesreća za manje od dve nedelje.  Vozim kamione godinama, a sada mi je i parkiranje postalo nemoguće - kaže Robertson.

Prema rečima doktora koji je lečio gospodina Robertsona, on bi trebalo da povrati svoje izgubljene sposobnosti i svoju staru ličnost u narednih nekoliko meseci, ali priznaju da postoji mali rizik da bi neke od ovih promena mogle biti trajne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading