Najbolja u Srbiji i jedna od najboljih u svetu - nastavnica informatike iz Kragujevca, a evo zbog čega...

Autor: Tanjug

Razonoda

15.12.2018

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Katarina Veljković, jedna od najboljih edukatora Srbije, plasirala se među 50 najboljih nastavnika sveta.

RepublikaFoto: pixabay.com

Nastavnica informatike iz Prve kragujevačke gimnazije plasirala se u 50 najboljih nastavnika sveta i time se Srbija i ove godine našla na visokoj lestvici u sferi obrazovanja. 

Takmičenje "Global tičer prajz" postoji već pet godina zaredom i za cilj ima da pronađe najbolje nastavnike sveta i pokaže da je njihova profesija jedna od najvažnijih u svakoj zemlji. 


Dosadašnje pobednice ovog takmičenja dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država, Palestine, Kanade i Ujedinjenog Kraljevstva. 

Katarina Veljković, koja u nastavi radi već 14 godina, uvek je pokušavala da pronađe i nadomesti nedostatke obrazovnog sistema i da učenicima da pravi odgovor na pitanje: "Zašto ja ovo učim, čemu mi to služi?" 
Foto: Tanjug/D. GOLL

Mnogobrojni projekti koje je sa decom sprovodila u toku svoje karijere i krilatica kojom se vodila kroz život "Mašta je važnija od znanja" su doprineli uspesima u nastavi sa preko 1.400 učenika. 


Danas zasluženo može da kaže i da je jedan od najboljih nastavnika sveta. Pored toga, Katarina Veljković nosi i titulu jednog od najboljih edukatora Srbije, koju joj je dodelilo Udruženje Živojin Mišić pre dve godine u okviru istoimenog projekta, i koje je i dovelo takmičenje "Global tičer prajz" u Srbiju. 

Kao nacionalni partner Varkei fondacije, koja organizuje ovo svetsko takmičenje, Udruženje Živojin Mišić već drugu godinu zaredom bira najbolje od najboljih. 

Prošle godine u top-50 najboljih nastavnika sveta našla se Željana Radojičić Lukić, učiteljica iz Mionice i najbolji edukator Srbije 2014. godine. Na konkursu je učestvovalo čak 179 zemalja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading