Mnoge žene imaju ovaj problem sa kožom na preponama, evo šta je rešenje!

Autor: zena.blic.rs

Lifestyle

06.09.2018

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko se često depiliramo ili brijemo, nastaje hronična upala kože, koja rezultira sivom bojom. Šta je rešenje?

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nije nepoznato koliko je ženama estetika važna, pogotovo kada je njihovo telo u pitanju. Naročito su osetljive na kožu, pa im svaki, i najmanji nedostatak na njoj unosi nesigurnost. Koža u predelu prepona i ispod pazuha kod mnogih žena postane tamnija, što je ženama često je vrlo neprijatna tema, neretko i izvor ženske nesigurnosti. Leto i boravak u kupaćem kostimu tu nelagodnost povećavaju, a mnoge žene kažu da ih je sramota kada partner mora da vidi potamnele regije njihovih prepona.

Koža na preponama i ispod pazuha je tanja, slabije pigmentivana i osetljivija, a brijanjem ili depilacijim vršimo mehaničku povredu kože. U početku je koža crvena nekoliko dana, potom dobija normalnu, bledoružičastu boju. Međutim, ukoliko se često depiliramo ili brijemo, nastaje hronična upala koja rezultira sivom bojom. Ipak, koliko god ženama pigmentisana koža smetala, za to nema posebnog leka, kažu stručnjaci.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ne postoji krema koja će izbeleti kožu. Ovde se radi o pojačanoj pigmenatciji usled stalne iritacije kože, a u tom slučaju najbolje je prorediti brijanje ili depilaciju. Trajno rešenje za maljavost laserska epilacija, posle koje nema tamne prebojenosti kože.

I pored toga što nekim nepravilnostima na svom telu nismo zadovoljni, potamnela koža nije dovoljno jak razlog da ne uživamo u letu, plaži i svim lepotama koje oni nude. Neke stvari na sebi ipak samo žene primete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading