Ovi čajevi imaju 3 PUTA JAČI EFEKAT nego sat vremena vežbanja u teretani!

Autor: Republika

Lifestyle

27.07.2018

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon vode, čaj je najviše konzumirana tečnost u kojoj uživaju ljudi širom planete. Pošto se prave od različitih, ali veoma moćnih biljaka, čajevi mogu da vam pomognu u ublažavanju najrazličitijih tegoba i da vam pomognu da sačuvate zdravlje.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ali, postoje i oni koji mogu da vam pomognu da za čas smršate! Ovi čajevi imaju jači efekat nego sat vremena vežbanja u teretani!

Zeleni čaj

Jedna od najpoznatijih vrsta čajeva koja se povezuje sa mnoštvom benefita po zdravlje. Takođe je i jedan od najmoćnijih kada je u pitanju mršavljenje. Stvar je u tome što je ekstrakt zelenog čajaizuzetno bogat katehinima, moćnim prirodnim antioksidansima koji ubrzavaju metabolizam i pojačavaju sagorevanje masti, naročito u predelu stomaka.

Beli čaj

Ovaj napitak pravi se od veoma malo prerađenih, pažljivo ubranih mladih biljaka. Njegov blagi, delikatni, lagano slatkasti ukus potpuno je drugačiji u odnosu na sve ostale čajeve. Naučnici su ispitivali njegovo delovanje na ljudski organizam i utvrdili da redovno ispijanje i te kako pomaže, od jačanja imuniteta do suzbijanja rasta kancerogenih ćelija.

Beli čaj sadrži istu količinu katehina kao i zeleni, što znači da doprinosi brzom i efektivnom mršavljenju. Ipak, njegova prednost je u tome što može da spreči skladištenje novih masnih ćelija!

Crni čaj

Isto kao i zeleni i beli čaj, i crni se povezuje sa mršavljenjem. Bogat je antioksidansima flavonoidima, poznatijim i kao polifenoli, koji se povezuju sa gubitkom kilograma. Takođe, polifenoli pomažu rad creva i proizvodnju nekih masnih kiselina, koje ubrzavaju metabolizam.

RepublikaFoto: pixabay.com

Pored svega, crni čaj ima moć da stabilizuje nivo šećera u krvi, ako je verovati nedavnoj studiji. Naučnici su otkrili da ispijanje kafe i čaja može značajno da snizi rizik od dijabetesa tipa 2. Tačnije, ispijanje 3 šolje crnog čaja dnevno može da sniži rizik oddijabetesa tipa 2 za neverovatnih 42 odsto.

Matičnjak

Poznat po svojim umirujućim dejstvima, čaj od matičnjaka se svima preporučuje za bolje zdravlje. Pripada istoj porodici kao i nana, a osim što izbacuje stres, poboljšava kvalitet spavanja i popravlja stanje kože i kose, čaj od matičnjaka je sjajan napitak za sve koji žele dapoprave varenje.

Ovaj napitak ubrzava proces varenja i reguliše pravilne pokrete creva. Obiluje i antioksidansima koji čiste krvotok, detoksikuju telo i uspostavljaju balans u nivoima hormona zbog kojih vam se često javlja osećaj gladi.

Čaj od cimeta

Čaj od ovog mirisnog začina ima veoma malo kalorija i sjajan je ako želite da kontrolišete nivo šećera u krvi, zbog čega ćete unositi manje kalorija i sprečiti gojenje. Redovno konzumiranje cimeta pomaže pravilnom radu sistema za varenje, a kada je u pitanjusalo na stomaku, cimet može da deluje poput neke magične pilule. Mešavina cimeta i meda ima moć da ubrza metabolitam i "natera" telo da prestane da skladišti masnoće.

Čaj od kurkume

Fantastičan žuti začin koji daje boju jelima i čuva ljudsko zdravlje. Primarni antioksidans iz ovog začina je kurkumin, poznat po svojim antiupalnim svojstvima, a u kineskoj medicini korisi se već vekovima. Kurkuma može da vam pomogne da sprečite gojenje, stavite tačku na gojaznost i ublažite ili izlečite metaboličke poremećaje.

RepublikaFoto: pixabay.com

Kurkumin takođe suzbija zapaljenja, sprečava insulinsku rezistenciju, stabilizuje nivo šećera u krvi i druga metabolička stanja koja su obično posledica gojaznosti. Kada telo ne mora da se bori sa zapaljenjima, lakše mu je da se fokusira na mršavljenje, pa što pre uključite kurkumu u ishranu ili je unosite kroz čajeve!

Čaj od limuna i đumbira

Serija benefita koje telu pružaju limun i đumbir verovatno su svima poznati, a jedna od najzanimljivijih je ubrzavanje metabolizma. Čaj od limuna i đumbira pruža 3 puta više energije od kafe i šećera, bogat je antioksidansima, vitaminom C i ima moć da osnaži vaš imunitet. Takođe, pomaže u normalizovanju nivoa šećera u krvi, zbog čijih oscilacija imate česte napade gladi. Uz to, ovaj čaj pozitivno utiče na zdravlje jetre, popravlja varenje i poboljšava sprorpciju masti u telu i sprečava njihovo nagomilavanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading